آقایون وخانمهای محترم و محترمه

اونایی که آشپزیشون عالیه

لطفاً بفرمایین

دال عدس برای چه غذایی مناسبه

وچجوری می پزند؟؟
2020/07/01 - 21:11
دیدگاه
a-s

سلام دال و عدس دوتا غذای متفاوته اولی رو با رب میپرن دومی رو هم با رب و هم با انار دونه

1399/04/11 - 23:44 ·
a-s

دال یا منصور.. اول پیاز رو سرخ میکنیم بعدش زردچوبه و کمی فلفل سیاه و بعد دو قاشق رب بهش میزنیم بعدش دال یا منصور رو که شستیم باهاش قاطی میکنیم و 4 تا لیوان آب بهش اضافه میکنیم تا بپزه نرم بشه و جا بیفته بهتره باشعله ملایم
عدس هم یا به همین روش
یا اول آب پز تا نرم بشه.. بعد پیاز رو با زردچوبه و فلفل و رب سرخ میکنیم و بعد آب عدس رو میریزیم و بعد هم عدس رو له و میریزیم تو آب و شعله ملایم تا جا بیفته

اگه هم بخواین انار دونه بزنین اونا رو خیس کرده و بعدش آب انار دونه رو بدون رب بهش میزنیم
نمک هم یادتون نره {-7-}

1399/04/11 - 23:50 ·
a-s

دال عدس مابهش میگیم دال یا منصور{-11-}
توی نت میتونین خاصیتش ببینین
ویتامین
Aو فیبر و اینا.. برا آرتروز و گوارش و معده مفیده

1399/04/11 - 23:55 ·
Mahpar

{-a89-}

1399/04/12 - 00:04 ·
E-M

سلام سما خانم مهربان و بزرگوار
وازهمه مهمتر آشپز که نه بلکه سرآشپز.
ممنونم از همه ی لطف و راهنمایی های کاملتون.
برا صبح جمعه سعی می کنم براساس دستورالعمل تهیه کنم.
بازهم ممنونم.

1399/04/12 - 06:57 ·
E-M

سلام مهتاب خانم.
مثل اینکه شما هم از افاضات و راهنمایی های سما خانم فیض برده و مستفیض شدید.
یه مسابقه بدیم تو پختن دال عدس به داوری سما خانم.
هرکی بهتر پخت اون یکی رو باتفاق سماخانم دعوت کنیم.

1399/04/12 - 06:59 ·
sadi

سلام صبحتون به خیر دال عدس باهاش خوراک درست میکنند که یک غدای جنوبی

1399/04/12 - 08:45 ·
sadi

مواد لازم برای دال عدس
عدس قرمز:یک و نیم پیمانه
سیر کوبیده:3 حبه
پیاز خردشده:1 عدد بزرگ
سیب زمینی:2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری.
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه:به میزان لازم
تمر هندی:1 پیمانه

طرز تهیه دال عدس
ابتدا عدس را پاک کرده و خیس می کنیم. پس از گذشت ده دقیقه عدس را با سیب زمینی خردشده به همراه 2 تا 3 لیوان آب می گذاریم بپزد. تمر هندی را نیز خیس کرده و کنار می گذاریم.

دراین هنگام پیاز را سرخ کرده و سیر کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم. وقتی که بوی سیر بلند شد، به مقدار لازم رب گوجه فرنگی و همچنین نمک وفلفل و زردچوبه رابه مواد می افزاییم.

دراین مرحله تمر هندی را از صافی رد کرده و به باقی مواد اضافه می کنیم. البته میزان این مواد به تعداد نفرات مصرف کننده بستگی دارد.

در مرحله آخر این مواد را به عدس و سیب زمینی که در ابتدا پخته بودیم، اضافه کنیم. پس از اینکه غذا جوش خورد و آب آن گرفته شد، غذای ما آماده خواهد بود.

1399/04/12 - 08:48 ·
E-M

سلام شادی جان
ممنونم از توضیحاتت. حالا به روش پخت خانم سما برا فردا جمعه می پزم .حتماً خوشمزه میشه.

1399/04/12 - 08:48 ·
sadi

الته غذاهی مختلف میشه پخت خواسنید بگید دستورشو براتون میفرستم والته ایشون اسمش بانو چرا سما

1399/04/12 - 08:52 ·
E-M

خخخ روی اسمها مشخص شدکه شما دقتتون بیشتره.
درسته اسمشون بانو هسبش و من اشتباهی گفتم سما.

1399/04/12 - 08:59 ·
sadi

مواد لازم خورش دال عدس با مرغ خوزستانی


    پیاز یک عدد بزرگ
    سیر 4 یا 5 حبه
    فیله مرغ 4 عدد
    دال عدس یک پیمانه
    سیب زمینی بزرگ یک عدد
    رب یک قاشق غذاخوری
    نمک- فلفل - زردچوبه - دارچین - آب لیمو به میزان لازم

طرز تهیه خورش دال عدس با مرغ خوزستانی


    پیاز را خلال کنید و سرخ کنید در اواخر سرخ شدن سیرهای له شده را اضافه کنید و همراه با کمی زردچوبه تفت بدین. مرغ های تکه شده را اضافه کنید و تفت بدین. یک نوک قاشق چایخوری دارچین و مقداری فلفل و یک قاشق رب به این مواد اضافه کنید و با هم تفت بدین.
    بهش 3 4 لیوان آب جوش اضافه کنید و بذارین مرغ بپزه .
    بعد از نیم ساعت سیب زمینی مکعب شده را بهش اضافه کنید و بذارین سیب زمینی ها بپزن.





    دال عدس را هم بشورید و کنار بذارین. 10 دقیقه قبل از اینکه سیب زمینی ها کامل بپزن دال عدس را به مواد اضافه کنید. دقت کنید که دال عدس آب زیادی به خودش میکشه و نذارین خورشتتون کم آب بشه. اگه خورشت آب لازم داشت بهش مقداری آب جوش اضافه کنید. زمان پخت دال کوتاهه . حدود 10 دقیقه تا یک ربع کافیه .
    نمک خورش را بزنید و بهش کمی آبلیمو اضافه کنید و خورش خوشمزه شما آماده است.

1399/04/12 - 09:06 ·
E-M

به به
چه شود این خورش دال عدس
البته همش به دست پخت من هم بسته هستش.
کاری کنم که انگشتاتم باهاش بخوری شادی جون.

1399/04/12 - 09:11 ·
a-s

سلام شادی جان دستور پختات خیلی جالبه.. یه پیشنهاد داشتم گفتی برای پختن مرغ 3 یا 4 لیوان آب جوش.. اگه مرغ تازه هست اصلا نیازی به آب نیست کافیه شعله رو کم کنی تا با آب خود گوشت پخته بشه اینجوری طعمش میمونه...

1399/04/12 - 09:12 ·
sadi

سلام سما جان بله البته این برا خوزستان چون زن داداشم اهل اونجاست اینطوری میپزند

1399/04/12 - 09:18 ·
sadi

سلام سما جان بله البته این برا خوزستان چون زن داداشم اهل اونجاست اینطوری میپزند

1399/04/12 - 09:18 ·
a-s

غذاهای جنوب تند و ترش هستند... البته این طبخ مرغ تازه بود برای مرغ یخ زده نیاز به آب هس ولی مرغ یخ زده رو نمیش خورش کرد چون طعمش خوب نمیشه.... ب نظر من مواد هرچی تازه تر باشن.. خوراک هم خوشمزه تره...

1399/04/12 - 09:24 ·
E-M

شادی جان.
حالا برات مشخص شد که سما خانم همان بانویی هستند که شما گفتی.
من ایشوم رابا اسمی که سابقاً رو پروفایلشون بود خطاب کردم.
هرچند تغییر داده بودند.
یه لحظه فکر کردم پیر شدم و دارم آلزایمر می گیرم.

1399/04/12 - 09:24 ·
E-M

سما خانم
بااین وصف من باید اول یه سری به مرغدونیم بزنم وبعد مشفول پخت بشم.
چون تازه ترازاین دیگه نمیشه جور کرد.

1399/04/12 - 09:29 ·
sadi

بله مرغ یخ زده رو باید بزاری یخش اب بره بعد بشوری وبزاری کمی بپزه وابشو عوض کرد

1399/04/12 - 09:52 ·